Momentje voor jezelf
Puur genieten, van behandeling én resultaat

Hoe kan je thuis je wenkbrauwen bijhouden?

Dat is natuurlijk anders voor vrouwen dan voor mannen. Voor vrouwen is het handig om eerst te bepalen waar het beginpunt ligt, het hoogste punt en het eindpunt van de wenkbrauwen.Wenkbrauwen vrouwen

Het beginpunt: trek een denkbeeldige lijn (of pak een potlood) van de zijkant van je neus, langs het begin van je oog naar de wenkbrauw. Hier hoort je wenkbrauw te beginnen. Het hoogste punt bepaal je door een lijn te trekken van de zijkant van je neus langs de buitenste rand van de iris naar je wenkbrauw. Het eindpunt van de wenkbrauw bepaal je door de lijn te trekken van de zijkant van je neus langs de buitenste ooghoek naar je wenkbrauw. 


De haartjes tussen de wenkbrauwen en voorbij het eindpunt kan je weghalen. Haartjes boven je wenkbrauw haal je alleen weg als ze er echt buiten vallen. Vervolgens haal je de haartjes onder de wenkbrauw weg, allereerst alle haartjes die er buiten vallen. Daarna trek je een denkbeeldige lijn tussen de onderzijde van het begin- en het eindpunt van de wenkbrauw. Hieronder haal je ook de haartjes weg. Tevreden? Niets meer aan doen! 


Wil je zelf thuis meer shapen? Ik geef je graag advies over de vorm die bij jouw gezicht past. Bij een lang gezicht is bijvoorbeeld een plattere wenkbrauw mooi. Bij een rond gezicht juist een wenkbrauw met een hoekje. Mail een foto van je hele gezicht en je wenkbrauw, dan reageer ik zo snel mogelijk. 


Wenkbrauwen mannen

Voor mannen is het vooral belangrijk dat wenkbrauwen er verzorgd en niet te zwaar uitzien. Knip lange haartjes bij (of laat dit even doen). Haal de haartjes tussen de wenkbrauwen weg en eventueel enkele laag gelegen haartjes onder de wenkbrauw. Heb je hele zware wenkbrauwen, dan kan je hier wat meer haartjes verwijderen. Heb je haartjes boven de wenkbrauwen die er helemaal buiten vallen: ook deze kan je epileren. Haal niet ieder haartje weg: het oogt natuurlijk als het niet te precies is gedaan.


Wat heb je nodig?

Belangrijk hulpmiddelen zijn een fijne (vergrotende) spiegel, adequate verlichting én een goede pincet. Bij Momentje voor jezelf zijn de pincetten van Tweezerman voordelig verkrijgbaar. Deze zijn volledig met de hand vervaardigd en geslepen. Ze hebben een schuin aflopende punt om eenvoudig de fijnste haartjes te verwijderen. Gebruik voor het bijknippen van haartjes een fijn schaartje en een kammetje. En zorg dat je alcohol bij de hand hebt. 


Zelf epileren

Kam eerst je wenkbrauwen met de haartjes mee. Span de huid goed en verwijder de haartjes met de haargroeirichting mee. Pak de haartjes zo dicht mogelijk bij de huid vast. Zo verklein je de kans dat de haartjes afbreken.  Ga hygiënisch te werk. Zorg dat de pincet ontsmet is, en neem bij voorkeur voor en na het verwijderen van de haartjes de huid af met een watje gedrenkt in alcohol. Hierna kan je ter afkoeling een watje gedrenkt in koud water tegen de huid aanhouden en/of aloë vera gel aanbrengen.


Heb je binnen een week een afspraak voor het laten epileren of waxen van je wenkbrauwen? Laat de haartjes dan zitten.


Grijze haartjes

Bespeur je grijze (pigmentloze) haartjes in je wenkbrauwen? Haal ze niet weg, maar knip ze bij zodat ze minder opvallen. De haartjes komen namelijk mogelijk niet terug. Krijg je veel grijze haartjes? Je kunt je wenkbrauwen laten verven, hier is wel een speciale voorbehandeling voor nodig. Ook hiervoor kan je bij mij terecht.


Laten epileren

Het epileren en/of waxen van wenkbrauwen is te boeken in combinatie met een andere behandeling. Bijvoorbeeld het verven van wenkbrauwen, een gezichtsbehandeling of een wimperlift.  


Maak een afspraak
Foto: wayhomestudio.