Momentje voor jezelf
Puur genieten, van behandeling én resultaat

Tips voor een goede voorbereiding op de zon

1) Verwijder 1 x per week dode huidcellen met een peeling.

 
2) Neem kortdurend een zonnebad zonder bescherming als de zon niet krachtig is (2 tot 10 minuten, afhankelijk van je huidtype). Dit kan je langzaam opbouwen. De huid verdikt zich zo langzaam, waardoor je beter beschermd bent tegen verbranding. En het zorgt ervoor dat je vitamine D kunt aanmaken.

 
3) Gebruik de rest van de dag zonnebrandcrème. Minimaal factor 30, als je huid nog niet erg gebruind is. En herhaal dit iedere 2 uur. Na 2 uur neemt de werking namelijk af. 

 
4) Reinig voor het slapen je gezichtshuid met een milde cleanser en spoel af met lauwwarm water. De huid is na een dag zonnen gevoeliger dan normaal. Voorzichtig droop deppen is dan ook fijner dan stevig droogwrijven.

 
5) Breng een hydraterende crème aan, het liefst één die rijk is aan antioxidanten. Onder invloed van zonlicht worden in de huid namelijk vrije radicalen gevormd die gezonde cellen aantasten, waardoor huidveroudering wordt versneld. Antioxidanten neutraliseren deze schade.

 
6) Eet gevarieerd en gezond, dan krijg je voldoende antioxidanten binnen die van binnenuit helpen je huid te herstellen.

 
7) Ben je toch licht verbrand? Gebruik een kalmerende aloë vera gel. Dit verzacht, herstelt en verkoelt de huid.

Heb je hier vragen over, aarzel niet om me te appen of te bellen. Ik help je graag verder, ook als je advies wilt over producten.